Металурги засмутили до сліз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металурги засмутили до сліз

Фондовий ринок
632
Індекс ПФТС у середу впав на 2,06%, або на 5,35 пункту, - до оцінки 254,94 індексних пункту.
Як відзначив Андрій Супранонок, брокер інвестиційної компанії Concorde Capital, ПФТС третій день поспіль істотно втрачає свої позиції, незважаючи на те, що основні світові майданчики на торгах у середу росли. "Однією з основних причин падіння українського ринку став вихід нових статистичних даних по вітчизняному металургійному сектору, що перевершили найпесимістичніші очікування, - пояснив він. - Обсяги виробництва металопрокатної індустрії в січні поточного року впали на 45% у порівнянні з груднем 2008-го, у той час як продукція галузі приносить країні доход близько 25% від всього експорту".
Крім цього, внаслідок набуття чинності рішення департаменту фондових операцій ПФТС від 29 січня 2009 р., біржовий список "схуд" на 52 цінні папери. Ще два емітенти були викреслені з нього 2 лютого після закінчення терміну обігу. Як повідомляє біржа, дане рішення було прийнято у зв'язку з недотриманням вимог фондової біржі ПФТС з перебування цінних паперів у списку. Спочатку у біржовому списку "на виключення" перебували 55 цінних паперів, але в остаточному підсумку торги були припинені по 52-м.
При цьому, за словами брокера інвестиційної компанії Concorde Capital Настасії Назаренко, перебування у біржовому списку виключених паперів, які переважно перебували на нульовому рівні листинга, більшою мірою носило технічний характер, тобто реальних торгів по них практично не було. "Делистинг цих паперів ніяк не позначиться на операційній діяльності компаній-емітентів, хіба що торкнеться аспектів корпоративного управління, - стверджує пані Назаренко. - Крім того, при необхідності відновити листинг досить легко". Більше того, на думку експерта, на акціонерів виключених компаній це також не зробить значного впливу зважаючи на декілька причин, пов'язаних з проблемою ліквідності компаній такого рівня листинга та адекватністю відображення їхньої реальної вартості ринком.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас