Депутати групи "ЄЦ" пропонують парламенту заборонити валютне кредитування фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати групи "ЄЦ" пропонують парламенту заборонити валютне кредитування фізосіб

Кредит&Депозит
739
Представники депутатської групи "Єдиний центр" пропонують парламенту України заборонити кредитування фізичних осіб в іноземній валюті.
Відповідний законопроект N4011 зареєстровано в парламенті 4 лютого, документом пропонується внести відповідні зміни в низку законодавчих актів України.
Як повідомляється на веб-сайті парламенту, ініціаторами законопроекту виступили лідер партії "Єдиний центр", член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ігор Кріль, член комітету з питань фінансів і банківської діяльності Василь Петьовка, член комітету з питань аграрної політики іземельних відносин Михайло Полянчич і член комітету із закордонних справ Оксана Білозір (усі – фракція "Наша Україна – Народна самооборона").
Деталі законопроекту поки не оприлюднені.
Як повідомлялося, валютне кредитування фізичних осіб в Україні було дозволено в 2003 році, коли Нацбанк очолював Сергій Тігіпко. Надалі представники Нацбанку неодноразово заявляли про необхідність обмеження валютного кредитування населення.
Кредити населенню в іноземній валюті в минулому році виросли на 97,4% - до 198,374 млрд грн на тлі девальвації гривні на 37,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас