Індекси в Європі виросли на 2% на гарній звітності і прогнозах компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли на 2% на гарній звітності і прогнозах компаній

Фондовий ринок
80
Фондові індекси в Європі збільшилися у вівторок приблизно на 2% завдяки гарній звітності Vodafone і прогнозу Hannover Re, які викликали підвищення котирувань акцій телекомунікаційних і страхових компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 збільшилося до закриття ринку на 1,9%. З початку поточного року індикатор втратив 4,3%. Відношення цін акцій, що входять у розрахунок індикатора, до прогнозованого прибутку зараз становить 9 разів, що є практично найнижчим рівнем з 2002 року.
"Вартість ринку, якщо глянути на акції, досить приваблива, - відзначає головний інвестиційний директор RCM UK Ltd. Люсі Макдональд. - Проте, обстановка для зростання як і раніше дуже проблемна".
Британський оператор стільникового зв'язку Vodafone збільшив виторг у минулому кварталі на 14,3% у зв'язку зі зниженням курсу фунта стерлінгів до долара США і євро, а також зростанням продажів в Індії. Продажі досягли 10,47 млрд фунтів ($14,9 млрд), у той час як аналітики очікували всього 10,29 млрд фунтів. Акції Vodafone подорожчали на 7%.
На цій новині також виросли котирування паперів Telecom Italia (на 7,3%) і Deutsche Telekom (на 5,4%).
Ціна акцій німецького перестрахувальника Hannover Re підскочила на 10%. Компанія заявила, що 2009 рік може стати одним з найприбутковіших для неї, оскільки страховики після збитків, пов'язаних з фінансовою кризою, нарощують обсяги перестрахування для поділу ризиків.
Також подорожчали папери найбільшої британської страхової компанії Aviva - на 8,2%.
Котирування акцій Lufthansa збільшилися на 7,8%. Друга за величиною авіакомпанія Європи заявила, що її операційний прибуток в 2008 році склав близько 1,3 млрд євро, що перевищило очікування фахівців. Раніше компанія прогнозувала 1,1 млрд євро.
Папери ARM Holdings додали в ціні 8,3%. Дизайнер напівпровідників, які використовуються в iPhone, збільшив чистий прибуток у четвертому кварталі на 79%, а виторг - на 47%.
Крім цього, на 4,3% подорожчали акції Rio Tinto, третьої за величиною гірничодобувної компанії світу, і четвертої в галузі Anglo American - на 3,5%. Вартість міді в середу піднялася в Лондоні за підсумками других торгів поспіль на очікуваннях зростання попиту на метали в США.
Шістнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли 3 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас