Глобальні ринки:Корпоративні новини підняли акції, однак тренд навряд чи стане стійким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки:Корпоративні новини підняли акції, однак тренд навряд чи стане стійким

Фондовий ринок
142
У вівторок американські фондові ринки перервали триденне падіння. Індекс S&P 500 виріс на 1,6%. Падіння продажів автомобілів з 7,7 млн. у грудні до 6,8 млн. у січні не затьмарило ефект від несподівано гарної звітності. Прибуток 30 компаній медичної сфери, що входять в індекс S&P 500, за 4Кв2008 р. виріс на 9,9%.
Показали несподівано високі фінансові результати девелопери - D.R. Horton одержала мінімальний за останні п'ять кварталів збиток. Індекс незавершених продажів на ринку нерухомості виріс, що свідчить про активізацію на ринку на 6,3% у грудні. Низькі ціни та прийнятні ставки іпотеки сприяють поступовому відтаванню ринку житла. Активність повинна збільшитися на вторинному ринку, де ще недавно до 19 млн. будинків були незаселеними. У той же час, зростання активності на первинному ринку, що було б гарним сигналом для економіки, поки не варто очікувати.
Європейські фондові ринки також виросли під впливом кращих, ніж очікувалося, фінансових результатів - індекс DJ Stoxx 600 виріс на 1,9%. Лідерами зростання стали телекомунікації і страхування. Подальша поведінка ринків буде визначатися новинами за програмою Обами. Нова серія позитивних корпоративних новин малоймовірна.
Держоблігації США продовжують падати на очікуваннях зростання емісії
Казначейські облігації США впали чекаючи емісії бондів на 69 млрд. діл., що відбудеться після прийняття плану Обами в Конгресі. Прибутковість по десятирічним бондам виросла до 2,84%, по тридцятирічним - до 3,61%. Ринкова прибутковість казначейських зобов'язань вже наблизилася до номінального, і це може змусити ФРС почати викуповувати бонди з ринку. Тому подальший потенціал для падіння бондів може бути обмежений, хоча обсяги пропозиції самі по собі викличуть побоювання з приводу їхньої цінової стабільності.
У той же час європейські країни змушені завищувати рівень прибутковості по своїм бондам для того, щоб розмістити куди більше скромні обсяги. Для розміщення 7 млрд. євро 10-річних бондів Іспанія була змушена запропонувати 1,38% премії до німецьких суверенних облігацій.
Пропозиція долара виросте, нафта не може відновитися
Глобальний дефіцит долара, що втримував його високі рівні проти євро, може бути знижений завдяки продовженню ФРС дії термінових кредитних програм і ліній валютних свопів до листопада. Недостача долара була однією з причин високого значення доларового Libor на рівні 1,23% та 0,31% для тримісячних та овернайт кредитів. Цей фактор у вівторок зіграв проти долара, що впав до 1,3 за євро.
Золото у вівторок продовжило корекцію і пробило рівень опору 900 доларів за унцію. Падіння пояснюється зростанням фондових ринків, а також фіксацією прибутку інвесторами після ралі до 927 доларів за унцію. Негативна динаміка казначейських бондів та ймовірне падіння фондового ринку найближчим часом повинні повернути золоту втрачені позиції. Ціни на нафту намагалися відіграти зниження видобутку країнами ОПЕК, однак навіть зростання акцій і падіння долара не дало можливості нафтовим ф'ючерсам пробити рівень 41 дол./барель.
Мар'ян Федоришин
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас