НБУ регламентував проведення валютних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ регламентував проведення валютних аукціонів

Валюта
1839
Національний банк України (НБУ) затвердив положення про умови і порядок проведення валютних аукціонів.
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ (N469), яка набуває чинності 9 лютого 2009 року.
Згідно з постановою, текст якої розміщений на веб-сайті парламенту, на аукціоні із продажу Нацбанком валюти за гривні заявки задовольняються у відповідності зі зниженням запропонованого в них курсу, починаючи з найвищого і надалі – до курсу відсікання.
Документ також передбачає, що НБУ повідомляє суб'єктів ринку про аукціон не пізніше, ніж напередодні його проведення, тоді як оприлюднення підсумків аукціонів на веб-сайті Нацбанку здійснюється наступного дня після його проведення.
Крім того, постанова передбачає, що банки, які планують взяти участь в аукціоні, повинні в день одержання повідомлення про його проведення перерахувати на рахунок у НБУ 100% грошового забезпечення в гривні для оплати іноземної валюти.
Крім того, згідно з постановою, Нацбанк повідомляє суб'єктам ринку курс своїх прямих інтервенцій за єдиним курсом у день проведення таких інтервенцій.
Як повідомлялося, Нацбанк приступив до проведення валютних аукціонів у листопаді-2008. В 2009 році Нацбанк продав на аукціонах $402,1 млн, тоді як у цілому обсяг продажу валюти Нацбанку перевищив $1,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас