Американські індекси впали в понеділок на слабкій статистиці і корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські індекси впали в понеділок на слабкій статистиці і корпоративній звітності

Фондовий ринок
109
Американські фондові індекси знизилися в понеділок на слабких статистичних даних з економіки США та корпоративній звітності, що розчаровує, повідомило агентство Bloomberg. У вівторок котирування ф'ючерсів на індекси ростуть, на 8:27 мск їхній підйом склав 0,3-0,4%.
Витрати населення США в грудні минулого року знизилися шостий місяць поспіль - на 1%, доходи зменшилися на 0,2%, повідомило міністерство торгівлі країни. Аналітики прогнозували падіння витрат на 0,9%, доходів - на 0,4% у порівнянні з попереднім місяцем.
"Немає ніяких реальних сигналів того, що споживчі витрати починають відновлюватися, крім того, звітність компаній за четвертий квартал не надихає", - відзначає головний ринковий стратег D.A.Davidson & Co. Фредерик Діксон.
Mattel, найбільший у світі виробник іграшок, повідомив про зниження прибутку за підсумками минулого кварталу на 46%. Вартість акцій компанії опустилася на 16% - до $11,9.
Папери Rockwell Automation подешевіли на 11% - до $23,16. Прибуток виробника виробничого обладнання в першому фінансовому кварталі, що завершився в грудні, скоротився на 26%. Крім того, компанія оголосила, що в 2009 році її доходи будуть нижче попередніх прогнозів у зв'язку зі зниженням попиту на її продукцію.
Ціна акцій International Paper, найбільшого світового виробника офісного паперу, опустилася на 11% - до $8,09. Аналітики Goldman Sachs Group Inc. понизили рекомендації для паперів компанії до "продавати" з "нейтрально", відзначивши, що International Paper може зафіксувати збиток в 2009 році.
Вартість акцій Bank of America, найбільшого банку США за обсягом активів, звалилася на 8,8% - до $6 на тлі зрослих побоювань інвесторів, пов'язаних з можливою жорсткістю умов порятунку банків урядом країни.
Як очікується, нова програма підтримки банків адміністрацією США, що буде оприлюднена президентом країни Бараком Обамою найближчим часом, вимагатиме від фінансового сектора збільшення обсягів кредитування. Крім того, імовірно, будуть вжиті заходи щодо жорстокості контролю за банками.
Падіння фондових індексів було обмежено зростанням котирувань акцій технологічних компаній і представників сфери охорони здоров'я. Папери Microsoft подорожчали на 4,3% - до $17,83, вартість акцій Humana, що здійснює державні програми медичного страхування, піднялася на 5,8% - до $40,13. Прибуток Humana у четвертому кварталі минулого року перевершив прогнози аналітиків, крім того, компанія підтвердила свій прогноз прибутку на 2009 рік.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в понеділок на 64,03 пункту (0,8%) - до 7936,83.
Standard & Poor's 500 опустився на 0,44 пункту (0,05%), склавши 825,44.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 18,01 пункту (1,22%) - до 1494,43.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас