Азіатські індекси ростуть у вівторок слідом за акціями банків і технологічних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси ростуть у вівторок слідом за акціями банків і технологічних компаній

Фондовий ринок
102
Азіатські фондові індекси ростуть у вівторок уперше за три торговельні сесії, повідомило агентство Bloomberg. Акції банків дорожчають на тлі нових спроб урядів Японії та Австралії підтримати фінансовий сектор, котирування паперів технологічних компаній піднімаються слідом за підвищенням цін на чипи.
Банк Японії оголосив про намір викуповувати акції у фінансових компаній, австралійський ЦБ понизив ключову процентну ставку на 100 базисних пунктів - до мінімального рівня за чотири десятиліття (3,25%). Крім того, уряд Австралії оголосив про намір витратити ще порядку $26 млрд на підтримку економіки.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, піднявся у вівторок на 0,7% - до 81,82 пункту. З початку 2009 року цей індикатор опустився на 8,7%.
"Подібні стимулюючі заходи є кроками в правильному напрямку. Нам потрібні процедури, які допоможуть вирішити проблему кредитування", - думає інвестиційний "стратег" AMP Capital Investors Надер Наеймі.
Котирування акцій провідного іпотечного банку Австралії Commonwealth Bank of Australia підскочили на 9,2% на заяві про те, що прибуток перевершив прогнози аналітиків.
Вартість паперів третього за величиною банку Японії Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. збільшилася на 3,7% на інформації про плани ЦБ країни. Акції Mizuho Financial Group Inc. подорожчали на 5,2%.
Урядові заходи "допоможуть певною мірою мінімізувати спад у короткостроковому періоді", думає економіст Credit Suisse Private Bank у Сінгапурі Джозеф Тан.
Другий за величиною виробник комп'ютерної пам'яті у світі Hynix Semiconductor Inc. додав 3% вартості акцій. Курс паперів її провідного конкурента Samsung Electronics Co. виріс на 3,8%.
Середня ціна базового чипа пам'яті (DRAM) злетіла в понеділок на 27%, на максимум з листопада 2007 року.
Котирування акцій власника найбільшого японського флоту судів, призначених для перевезення залізної руди, Mitsui O.S.K. підвищилися на 5,9% після того, як індекс вартості фрахту Baltic Dry піднявся на 2,7% у понеділок, завершивши зростанням10-у сесію поспіль.
Найбільший виробник добрив в Австралії Incitec Pivot Ltd. втратив 30% ринкової капіталізації у вівторок на новинах про скорочення прогнозу прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас