ПФТС - невдалий початок місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС - невдалий початок місяця

Фондовий ринок
155
Український ринок акцій упав у перший робочий день лютого. Капіталізація ринку знизилася на 2,89%, індекс ПФТС втратив 2,82% свого значення. Негативна динаміка на фондовому ринку США в січні останні чотири тижні, а також падіння світових фондових ринків на початку місяця послужили каталізатором продажів на ринку.
Обсяг торгів зберігся на значному рівні - 7 млн. грн. (з яких явно технічна частина - 2 млн. грн.). Великі транзакції зареєстровані по ліквідних паперах - Центренерго, Укрнафта, Західенерго. Найбільше активно торгувалися акції Азовсталі, Західенерго, Моторсічи та Авдієвського коксохімічного заводу. Зниження капіталізації ринку відбувалося рівномірно по всіх емітентах. Виключенням стали акції Південного ГЗКа. Така динаміка ринку лежить поза площиною окремих корпоративних новин, а викликана загальносвітовою кон'юнктурою. Якщо обсяги торгів збережуться на поточному рівні, темпи падіння індексу можуть збільшитися, з огляду на низький опір на даних цінових рівнях.
На валютному ринку гривня продовжила втрачати позиції. Курс національної валюти знизився до 8,1 грн. за долар, однак до кінця сесії національній валюті вдалося відіграти частину падіння - курс встановився на рівні 8,05 грн. за долар. Інтервенції НБУ не змогли зупинити падіння національної валюти. Підтримку гривні не надав навіть продаж валюти НБУ за офіційним курсом. Очевидно, регулятору доведеться у вівторок збільшити обсяги інтервенції для стабілізації ринку.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас