Євро під час торгів опускався до мінімуму до долара з 5 грудня на очікуваннях зниження ставки ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро під час торгів опускався до мінімуму до долара з 5 грудня на очікуваннях зниження ставки ЄЦБ

Валюта
1510
Вартість єдиної європейської валюти відносно долара США опускалася під час торгів у понеділок до мінімуму з 5 грудня ($1,2706) на очікуваннях, що дані про ціни європейських виробників, які будуть опубліковані у вівторок на цьому тижні, дадуть Європейському центральному банку (ЄЦБ) простір для зменшення процентних ставок, повідомило агентство Bloomberg.
Японська ієна росте до долара третю сесію підряд на стурбованості скороченням промислового виробництва в США.
Євро на 15:41 у понеділок коштував $1,2766 у порівнянні з $1,2813 на кінець попереднього торговельного дня. Курс японської валюти до єдиної європейської склав на 15:41 МСК у понеділок 113,89 ієни проти 115,23 на закриття ринку в п'ятницю.
Вартість японської валюти до долара виросла до цього часу до 89,21 ієни з 89,92.
"Ринок чіпляється за негативні настрої, інвестори, як і раніше, стурбовані економічним прогнозом, - заявив валютний аналітик Commerzbank AG Лутц Карповіц. - Курс ієни росте на неприйнятті, що підвищується, ризику".
Американський Інститут управління поставками опублікує індекс ділової активності у виробничому секторі в січні (ISM Manufacturing) о 18:00 у понеділок. Як очікується, індекс упав до 32,5 пункту минулого місяця в порівнянні з 32,9 у грудні. Позначка 50 пунктів розмежовує зростання і скорочення активності.
Повернення песимізму та неприйняття ризику на ринках приводять до різкого скорочення обсягів угод carry trade, під час яких беруться в борг кошти в країнах з низькою процентною ставкою і купуються активи з більш високою прибутковістю, і за рахунок цього спреда інвестори отримують прибуток. При цьому вони ризикують тим, що зміна кон'юнктури на світових валютних ринках позбавить їх цього прибутку.
Японська ієна - найпопулярніший засіб фінансування операцій carry trade, оскільки ставка Центробанку Японії є найнижчою серед розвинених країн світу - 0,1% річних. У США вона перебуває в цільовому діапазоні від 0% до 0,25%, у єврозоні - 2%, в Австралії - 4,25%, у Новій Зеландії - 3,5%.
Ціни виробників у єврозоні впали в грудні на 1,2% після зниження на 1,9% у листопаді, прогнозують опитані Bloomberg експерти.
Трейдери усе вище оцінюють імовірність того, що ЄЦБ вилучить базову процентну ставку на засіданні в четвер, з 2% до 1,5% або навіть нижче. Шанси в понеділок становили 79%, за даними індексу свопів Credit Suisse Group.
Банк Англії, як очікується, знизить базову процентну ставку 5 лютого на 0,5 процентного пункту, до 1% річних.
Євро вкрай уразливий, і його курс може впасти ще нижче найближчим часом, стверджують аналітики Merrill Lynch на чолі зі Стівеном Пірсоном. Експерти рекомендують зменшити вкладення в євро за рахунок збільшення доларових коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас