AIG може отримати додаткову підтримку від уряду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AIG може отримати додаткову підтримку від уряду США

Казна та Політика
565
Страхова корпорація American International Group (AIG), що стала однією з найгучніших жертв фінансової кризи, веде переговори з урядом США про надання їй додаткової федеральної підтримки.
Як повідомила американським ЗМІ заступник голови ради директорів AIG Пола Рейнольдс, корпорація може отримати від уряду гарантії на деякі активи, аналогічні гарантіям, які були надані банкам Citigroup і Bank of America.
Офіційний представник AIG Крістіна Претто не вказала конкретних варіантів, які обговорюються в ході переговорів між керівництвом компанії і федеральними властями. "Ми проводимо тісні консультації з урядом США у зв'язку з нашою реструктуризацією", - приводить Reuters її слова.
Американські власті випробували різні способи підтримки своїх фінансових інститутів. Крім екстрених кредитів і вливання капіталу в обмін на покупку привілейованих акцій уряд США в рамках спеціальної програми надає системоутворюючим банкам гарантії на активи на випадок збитків. Так, 16 січня ц.р. Міністерство фінансів США і Федеральна корпорація страхування депозитів погодилися надати захист від можливих збитків для фінансових активів Bank of America на суму 118 млрд дол. Раніше, в листопаді 2008 р., уряд оголосив про надання гарантій на проблемні активи Citigroup об'ємом в 300 млрд дол.
Колись найбільша страхова компанія в світі, American International Group опинилася на межі банкрутства у вересні минулого року після багатомільярдних списань і збитків за свопами кредитного дефолту і іпотечних цінних паперів. Крах AIG загрожував ланцюговою реакцією в глобальних масштабах, і Федеральна резервна система США виділила страховикові екстрену кредитну лінію на 85 млрд дол. У листопаді 2008 р. американський Мінфін оголосив про придбання привілейованих акцій AIG на суму в 40 млрд дол. в рамках "плану Полсона". AIG була при цьому охарактеризована як "системно значуща компанія".
Відповідно до домовленостей між AIG і урядом США, компанія розпродає свої підрозділи по всьому світу для того, щоб розплатитися з боргами перед федеральними властями. Корпорація планує позбутися від двох третин свого бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас