Японія зайняла ІІ місце з імпорту нафти у 2008р, випередивши Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія зайняла ІІ місце з імпорту нафти у 2008р, випередивши Китай

Енергетика
383
Японія зберегла в 2008 році друге місце у світі з імпорту нафти і випередила Китай, пише газета The Wall Street Journal.
Обсяг імпорту нафти в Японію переробними і трейдинговими компаніями виріс торік на 1,8%, до 243,2 млн кілолітрів, або 4,18 млн барелів на добу, згідно з даними міністерства економіки країни.
Китай увіз в 2008 році 178,9 млн тон нафти, що становить 3,6 млн барелів на добу, на 9,6% більше, ніж в 2007 році.
Однак на відміну від Китаю Японія не змогла добитися значної диверсифікованості поставок - основним джерелом нафти для Країни сонця, що сходить, як і раніше є держави Близького і Середнього Сходу, на їхню частку припадає 84% усієї імпортованої нафти. А в Китай усе частіше привозять нафту з Анголи і Судану, за останні роки китайські державні компанії вклали в ці країни мільярди доларів.
Китай стрімко нарощує потужності своїх НПЗ, щоб забезпечити потреби економіки, що швидко розвивається, в енергоресурсах. Японія ж зіткнулася з ослабленням попиту. Так, японці останні роки купують усе менше і менше бензину через широке поширення економічних і гібридних автомобілів.
Попит на нафту знизився настільки, що найбільший нафтопереробник Японії Nippon Oil був змушений закрити другий за розміром НПЗ країни в Міцусімі, на півночі країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас