Банки не підтримали індекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки не підтримали індекс

Фондовий ринок
507
Індекс ПФТС у четвер виріс на 0,2% (0,57 пункту) - до рівня 278,55 індексного пункту, хоча зниження продемонстрували 35% паперів проти 8% акцій, що показали позитивну динаміку котирувань
"Номінальний обсяг торгів склав 10,8 млн. грн., однак знову левина частка в структурі торгів довелася на технічні угоди, - розповідає Олег Неплях, управляючий активами Astrum Investment Management.- Більша частина транзакцій була заведена в систему ще до відкриття торгів". За його словами, денний рекорд за кількістю угод, які з високою ймовірністю можна назвати ринковими, - це три транзакції на суму 153 тис. грн. по "Укрнафті".
Опублікована фінансова звітність банків, що свідчить про існуючі проблеми сектора, позначилася на котируваннях: у цілому котирування банківського сектора втратили 2,91%.
Крім того, за словами пана Непляха, істотні зміни ціни в результаті ринкових угод відбулися по акціях Луцького автомобільного заводу: капіталізація компанії знизилася на 67,53% за ціною угоди. "Більша частина падіння вартості акцій пояснюється продажем 5%-ого пакета акцій заводу на минулій сесії за ціною, істотно вище ринкової", - відзначив він.
Серед блакитних фішок у четвер відчутно виросли акції "Укртелекома" - на 18,18% та "Азовсталі" - на 9,59%. У другому і третьому ешелонах виросли папери "УкрАвто" - на 5,63%, "Одесаобленерго" - на 2,65%, банку "Південний" - на 1,52%.
На думку експертів, з огляду на зміну тренда на світових торговельних майданчиках, імовірність активізації ринку в поточному місяці мінімальна.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас