Експерт: Подорожчання газу у довгостроковій перспективі посилить конкурентноздатність української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Подорожчання газу у довгостроковій перспективі посилить конкурентноздатність української економіки

Енергетика
485
Основна проблема нинішнього подорожчання газу полягає у вкрай невдалому часі - у розпал кризи, хоча в довгостроковій перспективі це підвищить конкурентоспроможність української економіки, вважає генеральний директор-президент міжнародної інвестиційно- консалтингової групи Eastone з активами в Україні Геннадій Газін.
"Це - не катастрофа. Однак проблема в тому, що подорожчання відбувається саме зараз, коли ще не закінчене переозброєння, а доступу до кредитних ринків нема", -- сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах "круглого столу" у Давосі, присвяченого філантропії в умовах кризи та організованого за підтримки Фонду Віктора Пінчука.
Г.Газін додав, що підвищення ціни на газ болісно для тих секторів, у яких він займає значну частку в собівартості, особливо враховуючи спад попиту і цін на їхню продукцію у світі.
У той же час голова Eastone підкреслив, що вихід на ринкові ціни на газ переведе українську економіку в більш ринкове середовище, а також підштовхне підприємців до інвестицій та інновацій у сфері енергозбереження і переходу на більш властиві Україні енергоносії.
Він нагадав, що трубно-колісна компанія "Інтерпайп", одна з інвестицій Eastone, завчасно почала будівництво нового електросталеплавильного комплексу на базі Нижньодніпровського трубопрокатного заводу.
"Головне тепер – завершити цей проект", -- підкреслив Г.Газін.
Міжнародна інвестиційно-консалтингова група Eastone, створена восени 2007 року, належить українським суспільним і бізнес-діячам Віктору Пінчукові та Олені Франчук.
У портфелі Eastone - більше 20 бізнесів і широкомасштабних проектів, у тому числі трубно-колісна компанія "Інтерпайп", медіа-активи (телеканали СТБ, "Новий", ICTV, радіоактиви, газета "Факти та Коментарі", видавництво "Економіка", що випускає аналітичний щотижневий журнал "Інвестгазета", щоденну газету "Дело", медіа-журнал Marketing Media Review, щоквартальний журнал "ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України" та ін.).
Діяльність Eastone LLC включає розробку і реалізацію портфельної стратегії, у тому числі галузеві експертизи, злиття та поглинання (M&A), керування ризиками, а також створення і супровід реалізації стратегій окремих бізнесів.
Головний офіс Eastone розташований у Лондоні, представництва – у Києві та Дніпропетровську.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас