Азіатські фондові ринки ростуть у четвер 3-й день поспіль на очікуваннях заходів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові ринки ростуть у четвер 3-й день поспіль на очікуваннях заходів у США

Фондовий ринок
128
Фондові індекси АТР у четвер ідуть вгору третю сесію поспіль на очікуваннях, що зниження процентних ставок і заходи стимулювання економіки в США полегшать вихід з рецесії по усьому світові, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific додав 1,2%. Японський Nikkei 225 піднявся на 1,3%.
Всі ринки регіону виросли в четвер, крім Сінгапуру та Філіппін.
Котирування акцій японських експортерів підвищуються на тлі зниження курсу ієни до долара.
Палата представників Конгресу США 244 голосами "за" при 188 голосів "проти" схвалила в середу план підтримки американської економіки обсягом $819 млрд, покликаний вивести її з рецесії.
"З'явилася впевненість у тому, що кінець світу не наступив, і при новому уряді США буде наведений порядок, - заявив Хью Дайв з Investors Mutual Ltd. у Сіднеї. - Цей процес, проте, забере певний час".
Федеральна резервна система в середу залишила базову процентну ставку без зміни, у цільовому діапазоні від 0% до 0,25%, і заявила, що готова викуповувати довгострокові держоблігації (US Treasuries) для пожвавлення кредитування та економіки.
Центральний банк Нової Зеландії знизив у четвер базову процентну ставку на 1,5 процентних пункту, до 3,5%, і оголосив про можливість подальшого зменшення вартості грошей у доступному для огляду майбутньому.
Вартість акцій найбільшого європейського банку HSBC, що володіє двома банками в Гонконгу, підскочила на азіатських торгах на 8,1%. Котирування паперів Mizuho Financial Group Inc. підвищилися на 5,2%.
Курс акцій Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. злетів на 14%, незважаючи на скорочення прибутку в жовтні-грудні на 99%.
Азіатські компанії-експортери вірять у те, що заходи уряду США допоможуть відновити споживчий попит.
Папери Yue Yuen Industrial (Holdings) Ltd., що виробляє спортивне взуття для Nike Inc. і Adidas AG, подорожчали на 4,9%.
Один з лідерів у світовому виробництві побутової електроніки Sony додав на торгах у четвер 2,7% вартості акцій.
Котирування акцій найбільшої нафтової компанії Австралії і провідного гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. збільшилися на 3,3%.
Акції другої за величиною компанії в галузі чорної металургії в Південній Кореї Hyndai Steel Co. підвищилися в ціні на 6,3%.
Вартість паперів одного з лідерів з виробництва рафінованого цинку Korea Zinc Co. виросла на 4%.
Нафта з поставкою в березні подорожчала на 1,4% на торгах у Нью-Йорку в середу. Індекс шести металів виріс у Лондоні на 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас