Понад 30 мільйонів дорослих американців неписьменні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 30 мільйонів дорослих американців неписьменні

910
Тридцять два мільйони дорослих американців не вміють читати і писати та зазнають через це труднощі при прийомі на роботу.
Про це повідомила з посиланням на дані міністерства освіти США американська громадська організація "Пролітерасі", що займається програмами підвищення грамотності серед дорослого населення США.
За даними федерального Бюро перепису населення США, станом на січень 2009 року чисельність населення країни становить 305,7 мільйона людей.
"Пролітерасі" приводить оцінку з доповіді Міносвіти, згідно з якою в США "32 мільйона дорослих не можуть читати в достатній мірі для того, щоб без сторонньої допомоги заповнити заяву про прийомі на роботу".
Організація звернулася до Конгресу США із закликом включити в 825-мільярдний пакет заходів щодо підтримки американської економіки, що готується в цей час, фінансування програм підвищення грамотності серед дорослого населення.
"Ефективний законопроект про відновлення економіки повинен включати можливості для підвищення грамотності і підготовки до вступу на роботу серед дорослих", - говориться в заяві президента "Пролітерасі" Девіда Харві.
У ньому також повідомляється, що організація має намір направити листи американців, що підтримують програму підвищення грамотності, президентові США Бараку Обамі і членам американського Конгресу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас