Турчинов: Перебування української ГТС в державній власності є достатньою гарантією енергетичної безпеки країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Перебування української ГТС в державній власності є достатньою гарантією енергетичної безпеки країни

Енергетика
129
Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов вважає, що перебування української ГТС в державній власності є достатньою гарантією енергетичної безпеки України. Про це він заявив сьогодні журналістам, коментуючи заяви Президента України Віктора Ющенка щодо інтеграції України в європейську енергетичну систему.
"Я не розумію, що таке інтеграція в баченні В.Ющенка. Є ГТС, яка належить державі і повинна їй належати. Ми за будь-яку інтеграцію в інтересах України … інтегруватись за рахунок України – уряд не бачить такої перспективи. В усякому разі, що стосується ГТС. Позиція Кабінету міністрів і прем"єр-міністра є наступна: ГТС – це гарантія енергетичної незалежності України. Саме тому ГТС має залишатися в держави. Це не заважає їй ефективно працювати", - сказав він.
Нагадаємо, Президент України сьогодні в Брюсселі заявив, що українська ГТС потребує модернізації, хоча і є однією з найнадійніших в Європі. "Ми пов'язуємо своє майбутнє з інтеграцією української ГТС до європейського ринку", - зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас