Хорошковський заявляє, що "Нафтогаз" не розмитнив імпортний газ у вересні-грудні 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський заявляє, що "Нафтогаз" не розмитнив імпортний газ у вересні-грудні 2008

Енергетика
688
Голова Державної митної служби Валерій Хорошковський заявляє, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не розмитнила імпортний газу у вересні-грудні 2008 року. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Українська правда".
"Нафтогаз" не розмитнив газ із вересня по грудень 2008 року включно! При цьому ми розрахувалися за газ із Росією. Але є питання: якщо немає декларації про розмитнення, то за який газ ми заплатили гроші? "Нафтогаз" не подавав декларацію, вони не платили гроші за розмитнення", - сказав Хорошковський.
Він назвав це найгрубішим порушенням, яке митниця зафіксувала документально.
"Ми оформили всі документи, пов'язані з порушенням митних правил. Виписали всі адміністративні штрафи, при цьому по багато разів... Я написав "Нафтогазу" безліч листів про те, що проводяться незаконні операції з використанням нерозмитненого газу", - сказав він.
При цьому Хорошковьский висловив подив способом ведення "Нафтогазом" внутрішньої бухгалтерії.
Як повідомляло агентство, на початку грудня 2008 року Митниця заявила, що "Нафтогаз" за вересень-листопад 2008 року не задекларував переміщення природного газу обсягом 12,42 млрд. куб м й, відповідно, не заплатив у бюджет 3 млрд. гривень податку на додану вартість за імпортний газ.
29 грудня Кабінет Міністрів дозволив "Нафтогазу" залучити до 2 млрд. доларів кредитів у Державного Ощадного банку й Державного експортно-імпортного банку (Укрексімбанк) для розрахунків за поставлений у листопаді-грудні природний газ.
30 грудня 2008 року "Нафтогаз" повідомив, що завершив перерахування 1,5 млрд. доларів компанії "РосУкрЕнерго" у рахунок погашення заборгованості за поставлений природний газ, у такий спосіб погасивши її.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас