Ціни на квартири у Севастополі знизились, досягнувши 1379 дол./кв.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на квартири у Севастополі знизились, досягнувши 1379 дол./кв.м

Нерухомість
589
За даними інформаційно-аналітичного порталу Канзас за тиждень із 19 по 26 січня 2009 року індекс вартості вторинного житла Севастополя знизився на 26$. Поточне значення індексу вартості становить 1379 $/кв.м.
Ціни на вторинне житло в Севастополі продовжують зниження, хоча його темпи трохи нижчі, ніж у столиці. За підсумками тижня індекс вартості житла знизився на 26 доларів або на 1,8%.
Щотижня квартири дешевшають за рахунок кількості т.зв. "термінових" продажів, коли під тиском фінансових боргів, наприклад перед банком, людина змушена продавати. Тому в цей час кількість дешевих пропозицій на ринку збільшується, однак, не набагато. У той же час, власники, яким не на руку продавати дешевше, перебазувалася на ринок оренди.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальноринковим показником. Зростання або зниження цього показника слугує індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційною зміні індексу вартості.
Другим показником, який розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З одного боку це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого - значення похідної індексу вартості.
За підсумками минулого тижня, індекс цінового очікування вторинної нерухомості Севастополя підвищився на 0,8%. У цей час індекс очікування перебуває в негативній області і становить -1,8%. Враховуючи негативну динаміку цін, можна прогнозувати подальше здешевлення квартир на вторинному ринку Севастополя.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати приховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють уявити темпи приросту цін на найближчі тижні, і навіть місяці. Індекс очікування слугує інструментом оцінки дій з вкладення коштів, допомагає стежити за прихованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас