Соколовський: Для України надзвичайно важливе європейське майбутнє національної ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський: Для України надзвичайно важливе європейське майбутнє національної ГТС

Енергетика
278
Для України надзвичайно важливе європейське майбутнє національної газотранспортної системи. Таку думку висловив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє пресс-служба глави держави.
"Безумовно, наразі можна стверджувати одне - криза в українсько-російських газових взаєминах, що так відчутно вдарила по європейських споживачах, дійсно говорить про необхідність об'єднання українських та європейських енергетичних мереж", - зазначив він.
У цьому контексті Б.Соколовський нагадав, що в ході брюссельського візиту Президента України Віктора Ющенко голова Єврокомісії за підсумками переговорів чітко дав зрозуміти - в ході перемовин не йшлося про можливість укладення між Україною та ЄС прямих контрактів щодо транзиту російського газу. Так само не йшлося про конкретні комерційні проекти.
Таким чином, наголосив Б.Соколовський, вочевидь зараз на перший план за своєю актуальністю безумовно виходить питання організації "більш стратегічних відносин" між Єврокомісією та українською владою.
Б.Соколовський також нагадав, що Президент наголосив на важливості приєднання України до європейського договору про енергетичне співтовариство вже в цьому році.
Саме з цією метою сторони домовилися про проведення 23 березня у Брюсселі міжнародної інвестиційної конференції щодо модернізації української ГТС, зазначив уповноважений Президента з питань енергобезпеки.
"Немає жодних сумнівів у тому, що найкраще поле для розвитку нашої співпраці в енергетичній сфері знаходиться саме в Європі", - заявив Б.Соколовський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас