Експерти: Іпотечні кредити на первинному ринку повертаються? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Іпотечні кредити на первинному ринку повертаються?

Кредит&Депозит
4668
Іпотечні кредити на купівлю житла на первинному ринку поповнилися ще однією пропозицією. Тепер такий продукт пропонують два банки. За останні два місяці іпотеку пропонував усього один банк.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", сьогодні два банки з 50-ти лідерів на ринку кредитування пропонують кредити в гривні на первинному ринку житла: "Київська Русь" і Кредитпромбанк. Обидві установи пропонують досить вигідні умови на різні терміни від п'яти років, але тільки для нерухомості конкретного забудовника: "Київська Русь" пропонує кредит у житловому комплексі "Ольжин Град" з початковим внеском від 20% і ставками від 17,05% річних, Кредитпромбанк пропонує кредит за програмою з Державною іпотечною установою в житловому комплексі "Брест-Литовський" з авансом 25%, під ставку від 15,07% річних.
На перший погляд, поява кредитів на первинному ринку нерухомості – ознака позитивних змін. Однак експерти вважають, що така ситуація, не несе нічого гарного, адже в такий спосіб банки можуть усього лише намагатися врятувати афілійованих з ними забудовників, щоб не дати їм остаточно зупинитися. "З одного боку, така ситуація пов'язана зі зменшенням ризиків: банки вибирають найбільш вигідні проекти, - пояснює Олександр Сєдих, фінансовий директор компанії "Простобанк Консалтинг". - А з іншого боку – банки можуть самостійно брати участь у будівництві, і тому вони можуть пропонувати кредити в конкретних забудовників, щоб відбити інвестовані у власні проекти кошти. Тому умови можуть бути дуже вигідними, як ми бачимо сьогодні, причому незалежно від того, чи кредитують банки за свої кошти, чи за програмою з ДІУ".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас