Азіатські ринки ростуть на зниженні вартості кредитування та економічній статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки ростуть на зниженні вартості кредитування та економічній статистиці

Фондовий ринок
119
Фондові майданчики Азії демонструють підвищення у вівторок на тлі зниження вартості кредитування і більше позитивних статданих зі США та Австралії, ніж очікувалося, які допомогли розвіяти побоювання щодо поглиблення світової рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific виріс на 2,7%. Японський Nikkei 225 підскочив на 4,7%.
Ралі на ринках очолюють банки і гірничодобувні компанії.
Індекс випереджальних економічних показників США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у грудні несподівано виріс на 0,3%. Таким чином, індикатор демонструє підвищення вперше за останні шість місяців.
Продажі на вторинному ринку житла в США в грудні несподівано підвищилися на 6,5% - до 4,74 млн будинків у річному вирахуванні. У той же час аналітики очікували зменшення на 2%. Вплив на вторинний ринок зробило сильне падіння цін на нерухомість на тлі збільшення числа позбавлень прав викупу будинків по заставних.
Ділова довіра в Австралії відновилася в грудні після падіння в листопаді до рекордного мінімуму, відповідно до опитування більше 400 компаній, проведеного National Australia Bank Ltd.
Вартість кредитування в країнах АТР знизилася, процентні ставки МБК в Австралії падають найшвидшими темпами за 2 тижні.
"На ринок повертається оптимізм щодо відновлення світової економіки починаючи з другої половини фінансового року, - заявив глава підрозділу фондових ринків Deutsche Bank AG у Токіо Мамору Сімоде. - Цей оптимізм допоможе ринку акцій протриматися під час поточного спаду". Фінансовий рік в Японії триває з 1 квітня до 31 березня.
Котирування акцій найбільшого інвестбанку Австралії Macquarie Group Ltd. виросли на 3%. Найбільший банк Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. додав 3,5% на торгах у вівторок.
Подорожчанню акцій азіатських фінкомпаній сприяє заява Barclays Plc про відсутність потреби в державному фінансуванні - виторг британського банку виріс в 2008 році, незважаючи на песимістичні прогнози. Прибуток American Express Co. також перевищив очікування економістів.
Курс паперів найбільшого автовиробника світу Toyota Motor Corp. збільшився на 5,6% на позитивній статистиці зі США.
Ринкова вартість другої за величиною японської автомобільної компанії Honda Motor підскочила на 6%. Honda планує розширити виробничі потужності в Китаї на 20% і прогнозує підвищення попиту на економічні та екологічні машини.
Ціна акцій найбільшої гірничодобувної компанії світу ВНР Billiton Ltd. підвищилася на 6,1% у зв'язку зі зростанням цін на метали. Мідні ф'ючерси подорожчали на торгах у Нью-Йорку на 7,8%, індекс шести металів піднявся на 5,5% у Лондоні.
Котирування паперів хімічного концерну Hitachi Chemical обвалилися на 9,5%. Компанія розраховує на нульовий прибуток за підсумками поточного фінансового року, що завершується 31 березня, через зниження попиту на її продукцію з боку виробників мікросхем та автомобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас