Експерт: Європі слід перейти до реальних дій, щоб отримати азербайджанський і туркменський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Європі слід перейти до реальних дій, щоб отримати азербайджанський і туркменський газ

Енергетика
342
Якщо Європі потрібний газ, на мій погляд, повинні бути створені умови для ефективного продажу газу. Країни, що бажають споживати азербайджанський газ, повинні між собою створити сприятливі умови для того, щоб азербайджанське паливо дійшло до Європи. Про це заявив у Баку на розширеному засіданні Каспійського інтеграційного ділового клубу (CIBC) заступник голови Мілли меджлісу (ММ) Азербайджанської Республіки, голова постійної комісії з екології, природних ресурсів і енергетики ММ Валех Алескеров, повідомляє ІА "Туран". "Азербайджан уже показав себе як надійний постачальник енергоресурсів, побудувавши такі трубопроводи як Баку-Тбілісі-Джейхан, Баку-Супса, Баку-Тбілісі-Ерзурум", цитує Алескерова прес-служба CIBC.
"Якщо Європа готова заплатити Азербайджану і Туркменістану за їхній газ більше, ніж Росія або Китай, то проблем з постачаннями не буде", - підкреслив віце-спікер. За його словами, Європі слід перейти від декларацій до реальних дій, щоб одержати азербайджанський і туркменський природний газ.
Він нагадав, що 16 грудня 2008 року в першому читанні парламент прийняв законопроект "Про застосування спеціального економічного режиму до призначеної для експорту нафтогазової діяльності". Друге читання законопроекту планується на засіданні весняної сесії Мілли меджлісу (парламенту Азербайджанської Республіки) у лютому 2009 року. Згідно з документом, відзначив віце-спікер, планується в майбутньому спростити податковий режим для компаній, що працюють в Азербайджані в нафтогазовій сфері.
"Цей закон також відкриває нові можливості і для ненафтового сектору та передбачає звільнення від податку на додану вартість і мит підрядників нафтогазових контрактів, незалежно від того, виконують вони будівельні роботи чи надають послуги", - відзначив Алескеров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас