До 2050 року Китай перейде на сонячну енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2050 року Китай перейде на сонячну енергію

Енергетика
560
Китайська академія наук запустила масштабну державну програму підтримки розвитку технологій, одержання електроенергії із сонячного світла. В Академії стверджують, що до 2050 року Сонце повинне стати основним джерелом енергії.
У заяві Академії також відзначається, що вже були створені експертні групи, що складаються із академіків і незалежних фахівців. Згідно із планом, масштабний перехід на сонячну енергію буде складатися із трьох етапів: "розгортання потужностей" з 2015 року, "альтернативне використання" з 2025 року і "широкомасштабне застосування" з 2035 року.
На думку місцевих фахівців, у Китаю дуже великий потенціал для реалізації програм сонячної енергетики, тому що над 75% країни за рік Сонце світить не менше 2200 годин, значно більший цей показник у південних регіонах, повідомляє Cybersecurity.ru.
Нагадаємо, США, Японія і Європа почали розробляти системи одержання електроенергії на основі сонячного світла з 1970-х років. Германія запустила масштабну програму з переведення домашніх господарств на сонячну електроенергію, у Японії ведуться розробки, які обіцяють у два рази знизити вартість сонячної електроенергії через 3-5 років.
У Китаї також відзначають, що первинним завданням у реалізації їх програми повинно стати здешевлення виробництва сонячної енергії та створення електростанцій, готових генерувати її в промислових масштабах.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас