Ринок очікує від Федерального резерву оцінки стану економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок очікує від Федерального резерву оцінки стану економіки США

Фондовий ринок
693
Засідання керівництва Федеральної резервної системи (ФРС), яке пройде у вівторок і середу, буде незвичайним, тому що не обіцяє ніяких новин відносно процентних ставок. Ринок чекає зараз від ЦБ, насамперед, оцінок стану економіки.
Комітет з відкритих ринків (FOMC) оголосив, що буде підтримувати короткострокову ставку на нинішньому рівні 0-0,25% протягом доступного для огляду майбутнього.
У тексті традиційної заяви Комітету учасники ринку будуть шукати ознаки того, наскільки серйозною вважають у ЦБ загрозу дефляції, яка може зіштовхнути економіку в тривалу депресію.
Як очікується, регулятори підтвердять різке погіршення економічної ситуації і швидке уповільнення інфляції в Сполучених Штатах.
Керівникам ФРС потрібно обговорити також широкий спектр нових програм кредитування і придбання активів. Однак ухвалення фінального рішення відносно цих програм перебуває у віданні ради керуючих Федерального резерву і Федерального резервного банку Нью-Йорка, а не FOMC, у який входять голови низки окружних банків.
13 січня голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке повідомив про плани подальшої кредитної експансії ЦБ.
За його словами, державі може знадобитися викупити "погані" банківські активи або виступити гарантом по них, щоб стимулювати економічне зростання. Б.Бернанке вважає необхідною також подальшу підтримку урядом фінансової системи США. На думку голови ФРС, це є неминучим, оскільки для забезпечення економічного зростання потрібні кредитні кошти.
Керівники ЦБ, як повідомлялося раніше, розглядають зараз можливість установлення цільового рівня інфляції, купівлі цінних паперів Мінфіну. Цільовий рівень інфляції допоміг би управляти очікуваннями відносно майбутньої інфляції. Купівля держпаперів сприяла б зниженню довгострокових процентних ставок.
ФРС уже значно збільшила обсяг і коло активів, які ухвалює на свій баланс. За останній рік обсяг активів американського ЦБ збільшився більш ніж на $1 трлн.
Як прогнозують експерти, на цьому тижні стане відомо про зниження ВВП США в 4-му кварталі на 4-7%. Індекс S&P 500 упав з початку року на 7,9%, за минулий тиждень - на 2,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас