Реєстрацію у Москві будуть видавати тільки за наявності договору про оренду житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реєстрацію у Москві будуть видавати тільки за наявності договору про оренду житла

Нерухомість
416
З 1 лютого 2009 року іноземним та іногороднім громадянам, що бажають одержати тимчасову реєстрацію за місцем проживання в Москві, в обов'язковому порядку буде необхідно надавати у Федеральну міграційну службу документи, що підтверджують факт наявності договору про оренду житла в столиці. Про це заявив перший заступник генерального директора ГУП "Московський міський Центр орендного житла" Валерій Горюнов.
"Московський міський Центр орендного житла" складе реєстр, де буде здійснюватися реєстрація договорів оренди або суборенди житлових приміщень та інших документів, що дають їхньому власникові право проживання у квартирах Москви. Виписка із цього реєстру і буде вимагатися при одержанні тимчасової реєстрації у ФМС.
При одержанні виписки з реєстру буде стягуватися одноразова плата в розмірі 382 рублів 22 копійки, включаючи ПДВ. Термін оформлення виписки встановлено в розмірі п'яти днів.
Адреси, зазначені в наданому договорі, будуть перевірятися на справжність.
За даними Горюнова, у цей час на території Москви з укладанням договорів здається тільки 5,5 тисяч квартир. При цьому загальне число здаваних в оренду квартир досягає 125 тисяч. Внаслідок цього щорічно бюджет столиці зазнає збитків до 2 мільярдів рублів.
Горюнов вважає, що обов'язкова вимога підтвердження наявності договору про оренду квартири при одержанні тимчасової реєстрації допоможе поліпшити контроль над дотриманням податкового законодавства та підвищити ефективність міграційного обліку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас