Експерт: Чорноморський шельф може повністю забезпечити потреби України у газі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Чорноморський шельф може повністю забезпечити потреби України у газі

Енергетика
1924
Плани уряду виділити зі стабілізаційного фонду півмільярда гривень на збільшення видобутку газу на Чорноморському шельфі можуть стати початком повного задоволення потреб держави в цьому паливі. Про це заявив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
Підготовка до початку промислового видобутку газу на Чорноморському шельфі забере не менше року-півтора, відзначив Володимир Лановий. Він вважає інвестиції в цей проект досить ризикованими, але виправданими враховуючи перспективи позбутися залежності від газового імпорту. "Потенційні запаси дуже великі і достатні для забезпечення всіх внутрішніх потреб і навіть, можливо, і експорту. Внутрішній газ повинен бути дорожчим, щоб прийшли інвестиції і були прибутки по цих інвестиціях", - вважає експерт.
При умовах ощадливого видобутку, Україні вистачить власного газу на 20-30 років, впевнений Лановий. Він порадив не відмовлятися від газового експорту, а лише скоротити його до мінімуму.
Економіст позитивно оцінив активність нинішнього уряду щодо впровадження програм енергозбереження, заміни газу вугіллям і мазутом і використання поновлюваних джерел енергії. Наступним кроком, на його думку, повинна стати реорганізація державних монополій у сфері енергетики.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас