"Українська тендерна система" формує єдиний інформаційний ресурс заставного майна українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська тендерна система" формує єдиний інформаційний ресурс заставного майна українських банків

2736
За деякими оцінками, за п’ять останніх місяців кількість проблемних кредитів в основному іпотечних і автомобільних вирісло більш ніж в 4 рази й ця тенденція найближчим часом може не тільки зберегтися, а й, швидше за все, буде збільшуватися. У зв'язку із цим, перед банками гостро стає питання реалізації заставного майна клієнтів, які не виконують свої фінансові зобов'язання.
Якщо раніше невелика кількість застав можна було реалізовувати серед "своїх", то сьогодні "своїх" вже явно недостатньо. Отже, банку доведеться або самостійно займатися організацією продажів, або віддавати розв'язок цього питання на аутсорсінг. Розроблювачі єдиного інформаційного ресурсу заставного майна українських банків вважають другий варіант найбільш оптимальним. Крім банків, даним сервісом можуть користуватися й інші корпоративні й приватні клієнти, в яких існує необхідність у реалізації тих або інших активів.
Інформаційна база заставного майна, яка формується, розміщена в Інтернеті на сторінці zalog.tender.ua. Відвідувачі ресурсу можуть ознайомитися із пропозиціями застав по таких основних категоріях, як: нерухомість (комерційна й житлова), автомобільний транспорт, промислове обладнання та ін.
Поряд з переглядом існуючих цінових пропозицій, користувачі ресурсу мають можливість пропонувати свою ціну за цікаві позиції, які виставлені на продаж, а також залишати заявки на позиції, які на даний момент на ресурсі не представлені, але потенційно можуть на ньому з'явитися.
Переваги створення єдиного інформаційного ресурсу заставного майна очевидні, як для банків, так і для потенційних покупців. Це місце, де вони зможуть домовлятися. Адже криза буде тривати доти , доки "продавці" і "покупці" не зійдуться на ціні, яка влаштує обидві сторони.
У зв'язку із цим, оголошення: "Куплю Lexus 2008 р., з гарантією й пробігом до 10 000 км. за 250 000 гривень, торг" виглядає більш ніж доречно.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас