Тимошенко: Російська компанія "Газпром збут Україна" не буде працювати на українському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Російська компанія "Газпром збут Україна" не буде працювати на українському ринку

Енергетика
1680
Російська компанія "Газпром збут Україна" не буде працювати на українському ринку, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Таких компаній в Україні не буде", - сказала вона в ефірі " 5-го каналу" у середу ввечері, відповідаючи на запитання ведучого про перспективи роботи на українському ринку цієї компанії.
"Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" буде прямо торгувати газом для всіх своїх споживачів", - додала прем'єр.
Відповідаючи на уточнююче запитання ведучого, чи дійсно "Газпром збут Україна" не буде прямо продавати газ українським споживачам, Ю.Тимошенко підкреслила: "Ні". "Ми повністю зробимо "Нафтогаз Україна" монополістом - там нічого не буде, що б заважало йому торгувати", – сказала вона.
Як повідомлялося, "Газпром" (РФ) у квітні 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня того ж року зареєстрував в Україні "дочку" "Газпром збут Україна" для постачання природного газу безпосередньо українським промисловим споживачам.
Національна комісія регулювання електроенергетики України наприкінці квітня 2008 року видала новому газотрейдеру п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі 7,5 млрд куб. м на рік, що становить близько 25% ринку промислових споживачів України.
У жовтні директор "Газпром збут України" Анатолій Подмишальський повідомив, що газотрейдер за підсумками 2008 року поставить промисловим споживачам не більше 4 млрд куб. м природного газу.
Згідно з неофіційними даними, торік підприємство поставило українським промспоживачам близько 3 млрд куб. м природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас