Доступність житла у РФ за три роки практично не виросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доступність житла у РФ за три роки практично не виросла

Нерухомість
178
Житло для росіян стало доступнішим за останні три роки всього на 1%, повідомив голова Мінрегіону Росії Віктор Басаргін у середу під час "урядової години" у Держдумі.
Про це повідомляє РІА Новости.
"Незважаючи на розвиток іпотечного житлового кредитування і збільшення темпів введення житла, його доступність практично не збільшилася. Частка сімей, що мають можливість придбати житло, відповідне до стандартів, збільшилася з 17% до 18%", - сказав Басаргін, підбиваючи підсумки реалізації нацпроекту "Доступне житло" в 2006-2008 роках.
Міністр пояснив, що житло не стало за цей період більш доступним через збільшення ціни квадратного метра.
При цьому він відзначив позитивні підсумки реалізації нацпроекту. За словами голови Мінрегіону, житловий фонд РФ за 2006-2008 роки збільшився на 5,5% - до 3,118 млрд. квадратних метрів, а забезпеченість житлом на душу населення - на 4,9% - до 21,9 квадратного метра на людину. Річний обсяг введення житла за останні три роки збільшився на 40% - з 43 млн. до 61 млн. квадратних метрів, крім того, на 21% знизилося число сімей-черговиків, що бажають поліпшити житлові умови (з 3,4 до 2,8 млн. сімей) він.
Басаргін додав, що під час втілення в життя нацпроекту були виявлені найбільш гострі проблеми, пов'язані з розселенням аварійного фонду, а також капітальним ремонтом і реконструкцією житла. За його словами, у середньому по регіонах раніше ремонтувалося від 0,3% до 1,2% житла при потребі більше 4% на рік. Міністр нагадав, що для вирішення цієї проблеми торік був створений Фонд сприяння реформуванню ЖКГ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас