Експерт: Домовленості Тимошенко і Путіна стабілізували ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Домовленості Тимошенко і Путіна стабілізували ринок

Енергетика
915
Досягнуті газові домовленості між прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко і її російським колегою Володимиром Путіним несуть у собі багато позитиву для України. Таку думку в коментарі УНІАН висловив керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.
За його словами, "позитив явно перевищує негатив, незважаючи на те, що лунає багато критичних зауважень".
По-перше, говорить експерт, з'явилася публічність у газових відносинах між Україною і Росією. " Її внесли два прем'єра - Тимошенко і Путін". По-друге, з'явилася зрозуміла ціна на газ, яка задовольняє Україну. Вона закладається в госпрозрахунок для підприємств. "Зрештою, занадто важливим є момент виключення посередників з газових відносин. Це, я вважаю, насамперед заслуга Юлії Тимошенко", - сказав Небоженко.
Той факт, що контракт підписаний на десять років - це перша спроба стабілізувати ситуацію, вважає експерт. "Думаю, те, про що домовилися Тимошенко і Путін, стабілізувало ринок. Однак проблема газу буде і надалі підніматися українськими політиками, але винятково в пропагандистському аспекті", - сказав Небоженко.
На думку експерта, поки не відбудуться серйозні зміни в політичній структурі України, "РосУкрЕнерго" не буде активно обговорюватися. "Якщо, звичайно, "РосУкрЕнерго", маючи можливості свого потужного каналу "Інтер", не почне вести публічну війну зі своїми політичними супротивниками. Тоді конфлікт знову перейде в публічну площину", - сказав експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас