Індекси АТР падають на побоюваннях тривалої рецесії в результаті банківських збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси АТР падають на побоюваннях тривалої рецесії в результаті банківських збитків

Фондовий ринок
127
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються в середу на побоюваннях, що різке зростання банківських збитків і списань по усьому світові приведе до поглиблення рецесії і подальшого ослаблення попиту на експортовану з АТР сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific, що відслідковує ситуацію на 14 ринках АТР, упав на 1,6% - до 81,87 пункту. Корейський Kospi опустився на 1,9%, японський Nikkei 225 - на 1,8%. Падіння спостерігається на всіх відкритих для торгів ринках регіону, крім Китаю, де CSI 300 додав 0,5%.
Фондові майданчики Китаю ростуть четвертий день поспіль слідом за акціями підприємств оборонної промисловості і важкого машинобудування, тому що плани уряду з виділення додаткової допомоги цим галузям допомогли компенсувати побоювання, пов'язані з рецесією. Індекс CSI 300 виріс на 12% з 1 січня і поки є третім фондовим показником світу за швидкістю зростання цього року.
"Ми не знаємо, наскільки великі будуть втрати банків по кредитах на тлі триваючого погіршення економічної ситуації, - заявив Хью Дайв із сіднейської інвесткомпанії Investors Mutual Ltd. - Зменшення обсягів власних коштів підриває здатність банків видавати кредити, і це сповільнює розвиток всієї економіки".
Вартість акцій найбільшого європейського банку HSBC Holdings Plc, якому належать два банки в Гонконгу, впала на азіатських торгах на 3,5% на побоюваннях, що кредитно-фінансовим установам світу буде потрібен додатковий капітал.
Котирування паперів найбільшого із зареєстрованих на біржі банків Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. опустилися на 3,2%. Акції найбільшого банку Австралії за розміром активів National Australia Bank Ltd. подешевіли на 4,2%.
Курс акцій DBS Group Holding Co., найбільшої сінгапурської фінансової компанії, знизився на 2,2% на тлі заяви міністра торгівлі Сінгапуру, що економіка країни може скоротитися на 2-5% цього року.
Провідний страховик Китаю China Life Insurance Co. втратив 5,9% ціни акцій після заяви, що прибуток за підсумками 2008 року, імовірно, скоротився на 50%.
"Існують побоювання, що банкам по всьому світу не вистачає капіталу. І чим більше ми усвідомлюємо цей факт, тим сильніше страждають акції", - стверджує Филип Шварц з ING Investment Management у Нью-Йорку.
Підіндекс фінансового сектора в рамках MSCI Asia Pacific обвалився з початку року на 13%, що є найгіршим показником серед 10 галузевих підіндексів регіону.
Прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд заявив у вівторок, що уряд країни "зробить все можливе", щоб стабілізувати фінансові ринки.
Вартість паперів провідної гірничодобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. просіла на 1% на заяві про закриття нікелевого рудника.
Ціна акцій Rio Tinto Group знизилася на 2% після повідомлення про скорочення виробництва алюмінію та звільнення близько 1,1 тис. працівників.
Котирування акцій Hanjin Heavy Industries & Construction Co. звалилися на 15% на побоюваннях, що прибуток компанії виявиться менше прогнозу.
Найбільший південнокорейський провайдер послуг телефонного зв'язку і доступу в Інтернет KT Corp. додав 6,4% після опублікування інформації про планований викуп всіх акцій дочірнього підприємства KT Freetel Co., що займається бездротовим зв'язком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас