Індекси США звалилися у вівторок на 4-5% слідом за акціями банків, у середу ф'ючерси ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США звалилися у вівторок на 4-5% слідом за акціями банків, у середу ф'ючерси ростуть

Фондовий ринок
159
Американські фондові індекси знизилися у вівторок на побоюваннях, що банкам може знову знадобитися додатковий капітал, повідомляє агентство Bloomberg. Падіння Dow Jones Industrial Average, що склало 4%, стало рекордним для дня інаугурації президента США за всю 112-річну історію цього індикатора.
У середу ф'ючерси на індекси ростуть, на 8:20 їхній підйом становить 0,3-0,8%.
Котирування всіх акцій, що входять у розрахунок індексу S&P 500 Financials, упали за підсумками торгів у вівторок. Сам показник звалився на 17%, опустившись нижче мінімального рівня з березня 1995 року.
Згідно з прогнозом професора економіки Нью-йоркського університету Нуріеля Рубіні, який передбачив кризу фінансових ринків 2008 року, втрати американських фінансових інститутів у результаті нинішньої кредитної кризи можуть досягти $3,6 трлн.
"Проблеми Citi і Bank of America свідчать про те, що банківська система неплатоспроможна, - заявив Н.Рубіні. - Це системна банківська криза".
Вартість акцій американського банку State Street звалилася у вівторок на 59% - до $14,89 - на інформації про зростання його нереалізованого збитку по облігаціях більш ніж у два рази в четвертому кварталі минулого року. Падіння ціни паперів стало максимальним з 1984 року.
Нереалізований збиток State Street, найбільшого у світі управляючого інвестиціями компаній, на 31 грудня 2008 року досяг $6,3 млрд у порівнянні з $2,2 млрд на кінець третього кварталу. Чистий прибуток банку впав у жовтні-грудні на 71% - до $65 млн, або 15 центів на акцію.
Папери Bank of New York Mellon Corp. подешевіли на 17% - до $19 - найнижчої ціни на закриття ринку з 1997 року.
Акції Wells Fargo упали в ціні на 24% - до $14,23 - після того, як аналітик Friedman Billings Ramsey Group Inc. Пол Міллер понизив прогнозну ціну акцій банку і прогноз його прибутку, відзначивши також, що Wells Fargo буде змушений зменшити розмір дивідендів.
Вартість паперів Bank of America звалилася на 29% - до $5,1. На думку П.Міллера, банку потрібно, як мінімум $80 млрд додаткового капіталу.
"Ніхто не хоче й близько підходити до акцій банків, оскільки ніхто не знає, яку кількість нових паперів буде випущено, - відзначає головний інвестиційний директор Wilbanks Smith & Thomas Уейн Уілбенкс. - Якщо є бажання інвестувати в цей сектор, я б звертав увагу лише на привілейовані акції, оскільки це той же вид акцій, що здобуває уряд".
Раніше американський уряд купив пакети привілейованих акцій 257 банків, включаючи Bank of America, Wells Fargo, Bank of New York й State Street, у рамках Troubled Asset Relief Program, призначеної для стабілізації банківської системи.
"Ризик інвестування в акції фінансових компаній як і раніше залишається досить високим, - відзначає старший інвестиційний стратег RidgeWorth Capital Management Алан Гейл. - У цьому секторі панує атмосфера цинізму і недовіри, з огляду на все те, що відбулося там раніше".
Акції Alcoa подешевіли на 11% - до $8,35 на тлі падіння вартості алюмінію, що продовжився сьомий день поспіль, обумовленого побоюваннями подальшого скорочення попиту на цей метал в умовах триваючої кризи на ринку житла.
Індекс Dow Jones Industrial Average упав до закриття ринку у вівторок на 332,13 пункту (4,01%) - до 7949,09 пункту.
Standard & Poor's 500 знизився на 44,9 пункту (5,28%), склавши 805,22 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 88,47 пункту (5,78%) - до 1440,86 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас