Експерт: У Києві зупинена реалізація 70-80% будівельних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У Києві зупинена реалізація 70-80% будівельних проектів

Нерухомість
1981
У Києві зупинена реалізація 70-80% будівельних проектів, у Київській області – до 90%, повідомив президент ТОВ "Фірма "Консоль Лтд.", управляючої компанії корпорації "Укрросбуд" (обидві - Сімферополь, АРК), Володимир Константинов.
"Будівельна сфера – одна з найбільш постраждалих в українській економіці. У деяких регіонах складається навіть більш важка ситуація в порівнянні з тією, що нам раніше здавалася. Особливо в Києві, де зупинилася реалізація 70-80% будівельних проектів, і в Київській області – до 90%", - цитується В.Константинов в інтерв'ю, розміщеному на офіційному веб-сайті компанії.
За його словами, основна причина зупинки будівництва – припинення кредитування комерційними банками будкомпаній і їх клієнтів.
"Вони (комерційні банки – ред.) фактично вийшли з фінансування будівельних процесів, які в багатьох випадках стали в’ялотекучими або зовсім зупинилися", – відзначає В.Константинов.
За словами президента компанії, в АРК ситуація виглядає краще: тут зупинено 30-40% будівельних проектів.
"Крим на загальноукраїнському тлі виглядає краще в порівнянні з іншими регіонами: тут зупинилося виконання 30-40% будівельних проектів. У період курортного сезону багато кримчан заробили пристойні гроші, а нерухомість, як відомо, - найбільш приваблива, безпрограшна сфера вкладення капіталу, тим більше в кризових умовах", – цитується В.Константинов.
ТОВ "Фірма "Консоль Лтд." є управляючою компанією корпорації "Укрросбуд". Виконує функції генпідрядника, замовника та інвестора, а також працює з банками з кредитування будівельних проектів, веде технічний нагляд і організує продажі. У складі компанії діють 14 територіальних представництв.
Відповідно до Всеукраїнської рейтингової програми "Гвардія" за 2008 рік, вартість бренду компанії "Консоль Лтд." у червні склала $107,734 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас