Нові ціни на газ змусять українські підприємства переходити на сучасні технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові ціни на газ змусять українські підприємства переходити на сучасні технології

Енергетика
1039
Підвищення ціни на газ змусить українські підприємства переходити на сучасні технології, вважає народний депутат від фракції Блока Литвина Валерій Баранов.
"Українські підприємства працювали в нерівних умовах у порівнянні з європейськими, тому що Європа працювала за високою ціною (на газ), а ми – за нижчою, використовували дешеву робочу силу, брудну екологію. Життя тепер змусить наші підприємства працювати так само, як і всі у світі, тобто вкладати в реконструкцію, в екологію", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
У той же час, Баранов прогнозує труднощі з оплатою за енергоносії в комунальній сфері.
Зокрема, він відзначив, що теплопостачання дитячих садків, шкіл і лікарень опиниться під загрозою, якщо держава не компенсує їм різницю в тарифах за енергоносії. "Якщо держава не здатна компенсувати витрати цим підприємствам, значить закриються садки, школи, лікарні", - сказав депутат.
Баранов нагадав, що раніше щорічно в держбюджеті передбачалося близько 2 млрд. грн. для покриття різниці в тарифах для підприємств цієї сфери.
Депутат вважає, що ці гроші варто було б виділяти не для покриття різниці в тарифах, а на впровадження енергозберігаючих технологій.
Баранов - заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства і регіональної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас