Нафта торгується у вівторок нижче 33 дол. за барель на фоні збільшення запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується у вівторок нижче 33 дол. за барель на фоні збільшення запасів

Енергетика
763
Нафта торгується у вівторок за ціною нижче $33 за барель на тлі збільшення запасів палива, а також закриття трейдерами позицій в останній день торгівлі лютневими ф'ючерсними контрактами на WTI, повідомило агентство Bloomberg.
Запаси нафтосховища Cushing (Оклахома) виросли на початку січня до 33 млн барелів - найвищого показника із квітня 2004 року. Термінал Cushing гарантує забезпечення угод по нафтових ф'ючерсах на NYMEX, тому запаси нафти на терміналі відіграють значну роль у процесі ціноутворення.
"Ринок продовжує фокусуватися на надлишкових запасах нафти, особливо це стосується Cushing", - відзначає старший аналітик з енергетичного сектора BNP Paribas у Нью-Йорку Том Бенц.
Враховуючи, що у вівторок минає термін торгівлі лютневими ф'ючерсними контрактами на нафту марки WTI, багато трейдерів продають їх, відмовляючись від одержання нафти в умовах ослаблення попиту на неї.
Вартість лютневих ф'ючерсів на WTI опустилася на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) 20 січня на $0,93 (2,6%) - до $35,58 за барель.
Зростання запасів нафти в США, а також прогнози подальшого зниження попиту на паливо у світі, сприяли падінню котирувань ф'ючерсів на 11% за минулий тиждень. З початку цього року ціни опустилися вже на 20%.
Березневі контракти на WTI подешевшали у вівторок на 2,6% - до $41,47 за барель.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures 20 січня опустилися на $0,43 (1%) - до $44,07 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас