Бойко: Україна через дії уряду Тимошенко може втратити статус основного транзитера газу в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна через дії уряду Тимошенко може втратити статус основного транзитера газу в ЄС

Енергетика
432
Дії уряду Юлії Тимошенко, що допустив газову війну з Росією, привели до погіршення іміджу України в Європі. Тепер Європейський Союз задумається про інші маршрути постачання газу, оскільки транзит через українську територію не може гарантувати безперебійне постачання. Про це на прес-конференції в Києві заявив, народний депутат України, міністр палива та енергетики в Опозиційному уряді Віктора Януковича Юрій Бойко, повідомили в прес-службі депутата.
"Сьогоднішній конфлікт підштовхне Європейський Союз до пошуку альтернативних трубопроводів. Причому, якщо Росія має одне бачення, яке стосується "Південного потоку" і "Північного", орієнтованих на ямальські родовища, а "Південний потік" – це альтернатива нашим магістралям, то в ЄС виробляється своє бачення. Думаю, буде пожвавлюватися питання будівництва "Набукко" і буде перегляд газової стратегії ЄС. З переорієнтацією на розріджений газ. Для України це не вигідно", – сказав він. За словами Ю.Бойка, до таких наслідків привели непрофесійні дії нинішнього керівництва України, що допустило газову війну з Росією.
"Ми як країна, що має унікальне транзитне положення, зацікавлені в поглибленні співробітництва із РФ. І щоб увесь російський газ ішов по нашій території. Але просто треба не давати приводу європейським партнерам сумніватися в нашій надійності", – констатував депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас