Азіатські акції, ф'ючерси на індекси США падають на тлі нових проблем у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції, ф'ючерси на індекси США падають на тлі нових проблем у банках

Фондовий ринок
83
Азіатські акції знижуються у вівторок після повідомлень про проблеми в британських банках, а також на тлі побоювань з приводу поглиблення рецесії у світі.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific знизився у вівторок на 2,4% - до 83,01, японський Nikkei 225 - на 2,7%, до майже 8037, повідомляє агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на S&P500 впали на 1,6%, після того як напередодні в Америці торги не проводилися через вихідний. У вівторок у США відбудеться інаугурація обраного президента Барака Обами.
У Європі акції в понеділок знижувалися. Міністерство фінансів Великобританії повідомило, що вводить нову програму гарантій і покупки банківських активів обсягом 50 млрд фунтів стерлінгів ($74 млрд) у рамках чергового етапу антикризових заходів, загальний обсяг якого перевищить 100 млрд фунтів.
"Ринкові коливання тривають, оскільки якість банківських активів погіршується на тлі вповільнення економічного зростання, - відзначає Кім Юн Іл з Korea Investment Trust Management Co. - Вся увага зараз приділяється тому, чи є ці явища ознакою другого раунду кризи".
Ціна акцій Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) обвалилася на 67% у понеділок після того, як банк оголосив, що його збиток за підсумками минулого року може досягти 28 млрд фунтів стерлінгів ($41 млрд), а прем'єр Гордон Браун обвинуватив банк у проведенні занадто ризикованої політики. Втрати банку по активах ABN Amro, придбаних незадовго до початку фінансової кризи, складуть від 15 млрд до 20 млрд фунтів стерлінгів.
У вівторок акції провідного європейського банку HSBC упали на 6,7% на торгах у Гонконгу через побоювання з приводу долі британських банків, незважаючи на заяву, що керівництво компанії не може навіть уявити обставини, за яких знадобилося б державне фінансування.
Ціна паперів другого за величиною виторгу банку Японії Mizuho Financial Group Inc. упала на 4,9%. Котирування акцій індонезійського PT Bank Danamon обвалилися на 13%.
Вартість акцій ВНР Billiton Ltd. обрушилася на 5,1%. Папери австралійської Alumina Ltd. подешевіли на 4,2% на очікуваннях збитку і скорочення дивідендів цього року у зв'язку з прогнозованим падінням цін на метали.
Лютневі ф'ючерси на нафту втратили 6,3%, опустившись до $34,20 за барель у ході електронних торгів у Нью-Йорку. Алюміній подешевів у Лондоні на 3,9% у понеділок, до найнижчої оцінки з вересня 2003 року.
Вартість захисту корпоративних бондів від дефолта злетіла на побоюваннях поглиблення банківської кризи. Індекс Markit iTraxx Australia піднявся на 5 базисних пунктів (б.п.) - до 310 б.п. Японський Markit iTraxx Japan додав 2,5 базисних пункти - до 297,5 б.п. згідно з даними Barclays Capital.
"Інформація про RBS наклалась на настрій, що вже погіршився, на ринку, - говорить Надер Наеймі з AMP Capital Investors. - Повертаються всі сумніви у зростанні списань. Якщо неможливо стабілізувати кредитні ринки, то вкрай складно буде побачити поліпшення в економічній активності".
Ціна акцій найбільшого виробника чипів пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. упала на 5% після того, як компанія перенесла дату публікації річного звіту на тиждень уперед - на 6 лютого.
Котирування паперів Jet Corp. опустилися на 3,8% на прогнозі збитку за поточний фінансової рік у зв'язку зі скороченням надходжень від експорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас