"Нафтогаз України" підтверджує відновлення постачання російського газу по всіх напрямках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" підтверджує відновлення постачання російського газу по всіх напрямках

Енергетика
1053
Поставки російського природного газу в українську газотранспортну систему (ГТС) слідом за газовимірювальною станцією "Суджа" (Курська обл.) почалися з інших напрямків: ГВС "Платово", "Писарівка", "Валуйки", "Мала Суджа" та інші, повідомив начальник управління зв'язків із громадськістю Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Валентин Землянський.
"Ми підтверджуємо, що гарантовано через 36 годин відновляться постачання газу на виході української ГТС. При цьому компанія почне всі зусилля для того, щоб скоротити цей час і відновити постачання якнайшвидше", - підкреслив він.
Як повідомлялося, "Газпром" вранці у вівторок подав заявку на постачання в напрямку України 423,8 млн куб. м газу на добу, з них на експорт через усі основні ГВС на вході та виході ГТС України - в обсязі 348,8 млн. куб. м, споживачам України – 75 млн. куб. м.
Після зриву переговорів 31 грудня 2008 року постачання російського газу українським споживачам були припинені вранці 1 січня, а транзит його в Європу – 6-7 січня.
Їх поновленню передували переговори прем'єрів у Москві 17 і 19 січня, що завершилися підписання 10-річних угод про постачання і транзит на ринкових умовах "Газпрому" і "Нафтогазу України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас