Тимошенко має намір опр илюднити середньорічну ціну на газ на 2009 для українських споживачів до 22 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір опр илюднити середньорічну ціну на газ на 2009 для українських споживачів до 22 січня

Енергетика
827
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про необхідність остаточного уточнення розміру середньорічної ціни на газ на 2009 рік для українських споживачів протягом 2 діб.
Про це вона сказала під час брифінгу.
"Ми в перший раз як країна користуємося формулою (розрахунку) ціни на газ... Протягом двох діб ми дамо ціну", - сказала вона.
При цьому, відповідаючи на питання журналістів щодо можливого розміру ціни, Тимошенко зазначила, що їй розмір відомий, однак необхідно зробити остаточний підрахунок для повної впевненості, однак вона натякнула, що ціна може бути близькою до 230-250 доларів за тис. куб. м газу.
При цьому, зі слів Тимошенко, у першому кварталі ціна, можливо, буде трохи вищою за середньорічну, однак надалі знизиться.
Прем'єр-міністр підкреслила, що ця формула розрахунку ціни на газ є загальноєвропейською і дозволить визначати ціну без впливу будь-яких зовнішніх факторів.
Як повідомляло агентство, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і російський газовий монополіст компанія "Газпром" підписали контракти про поставки газу до України на 2009-2019 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас