Медведєв: Для оплати технологічного газу може бути використаний акредитив європейського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Для оплати технологічного газу може бути використаний акредитив європейського банку

Енергетика
528
Росії запропонований для оплати технологічного газу безвідкличний акредитив, виставлений першокласним банком однієї з Європейських країн із частковим покриттям, яке надасть українська сторона, заявив президент РФ Дмитро Медведєв на прес-конференції в Кремлі за підсумками зустрічі країн-споживачів російського газу.
За його словами, це одна із пропозицій, озвучених на сьогоднішньому газовому форумі. Підставою для списання коштів із цього акредитива буде слугувати інформація про несанкціонований відбір газу з боку України. Акредитив буде діяти до моменту підписання РФ і Україною контракту на постачання газу українським споживачам, сказав Д.Медведєв.
Сума акредитива для оплати Україною технологічного газу може скласти близько 1 млрд дол., вважає Д.Медведєв. За його словами, в української сторони є достатня забезпечувальна маса для покриття такого акредитива. "Питання в тому, чи зможуть вони домовитися з одним з європейських банків. Якщо в них будуть якісь проблеми, ми готові їм допомогти, у тому числі й у переговорах", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас