Фінляндія і Польща стурбовані впливом Nord Stream на екологію Балтики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія і Польща стурбовані впливом Nord Stream на екологію Балтики

Енергетика
521
Дипломати Фінляндії і Польщі заявили, що реалізація проекту Nord Stream є неможливою до остаточної оцінки його впливу на екологічну обстановку в Балтійському морі. Не ухвалила рішення про можливість прокладки труб по своєму шельфу і Швеція.
Міністр закордонних справ Фінляндії Олександр Стубб заявив, що для отримання дозволу на будівництво газопроводу через Фінську затоку компанія Nord Stream повинна надати оцінку впливу проекту на навколишнє середовище, яка відповідало б фінському законодавству.
"До того, як ми дамо згоду, компанія Nord Stream повинна надати оцінку впливу проекту на довколишнє середовище, яке відповідатиме нашим правовим вимогам", - підкреслив дипломат, повідомивши: "Компанія Nord Stream поки що не надала такої оцінки".
Реальний же розгляд заявки на прокладення газопроводу почнеться тільки після отримання подібної екологічної оцінки, стверджує Олександр Стубб.
"По завершенні процесу надання оцінки впливу на довкілля уряд Фінляндії розгляне необхідні дозволи для використання фінської виняткової економічної зони для будівництва газопроводу", - заявив міністр.
Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський акцентував увагу на екологічній небезпеці проекту, а також на політичному контексті ситуації.
"Газопровід Nord Stream загрожує екології Балтійського регіону, - заявив він. - Але якщо є обґрунтування проекту цього газопроводу, то воно, перш за все, політичне: "Газпром" хоче мати маршрут, який піде в обхід транзитних країн".
Не ухвалила поки рішення про долю трубопроводу на своєму континентальному шельфі і Швеція.
"21 грудня 2007 року компанія Nord Stream звернулася до шведського уряду з проханням надати дозвіл на прокладання труб у шведській частині континентального шельфу з метою транспортування газу. Шведський уряд ще не прийняв рішення з цього запиту", - повідомив "ДТ" співробітник юридичної служби Міністерства охорони навколишнього середовища Швеції Магнус Блюхер.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас