ЄС має намір сприяти якнайшвидшому підписанню договорів між Україною та Росією щодо постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір сприяти якнайшвидшому підписанню договорів між Україною та Росією щодо постачання газу

Енергетика
569
Європейський Союз має намір сприяти якнайшвидшому підписанню між Україною і Росією договорів щодо постачання газу. Про це на спільній з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським прес-конференції сказав віце-прем'єр, міністр із питань євроінтеграції Григорій Немиря.
"Ми вітаємо більший апетит, ніж той, який був до цього з боку Європейської комісії до того, щоб посприяти вирішенню цієї кризової ситуації, і ми розуміємо, що після того, коли буде вирішено питання транзиту газу, Європейський Союз буде сприяти також вирішенню питання двосторонніх газових відносин між Україною і Росією", - сказав Немиря.
Віце-прем'єр відзначив важливість перебування європейських спостерігачів в Україні при розв'язанні газового конфлікту.
Немиря підкреслив, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб газ із боку Росії в Європу надходив у повному обсязі.
"Україна виконала всі умови для того, щоб поставки російського газу в Європу здійснювалися в повному обсязі", - відзначив віце-прем'єр.
Крім цього, Немиря назвав зустріч між прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і прем'єром Росії Путіним, намічену на 17 січня, важливим кроком до реалізації норм меморандуму, підписаного між сторонами в жовтні 2008 року.
Як повідомляло агентство, Європейський Союз вважає ситуацію з поставками газу в Європу такою, що шкодить іміджу України як надійного транзитера і Росії як надійного постачальника.
Європейський Союз називає умовою участі своїх представників у саміті голів держав та урядів країн, які одержують російський газ або транспортують його, 17 січня в Москві (Росія) участь у ньому представників України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас