Експерт: В Україні необхідно створити центр розробки "газової" переговорної стратегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні необхідно створити центр розробки "газової" переговорної стратегії

Енергетика
322
В Україні необхідно створити центр розробки стратегії при проведенні газових переговорів. Про це сказав незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут сьогодні журналістам.
"Необхідно створити єдиний центр розробки переговорної стратегії, і потрібна нова газо-енергетична стратегія", - сказав він.
При цьому він додав, що "ми не маємо на сьогодні серйозної затребуваності української газотранспортної системи в довгостроковій перспективі". Також експерт відзначив, що "усе, що сьогодні вживає Росія – це заходи, щоб досягти своєї мети, затягти час і показати Європі, що в них є проблеми у вигляді України, і вона готова допомогти вирішити це завдання".
Також О.Нарбут додав, що наміри Росії створити "якийсь консорціум - це відхід від головної проблеми - яким чином Росія вийде із цього". Як повідомлялося, Росія пропонує створити консорціум для закупівлі технологічного газу, щоб розділити ризики за транзит, заявив під час телефонної прес-конференції прес-секретар російського прем'єр-міністра Дмитро Пєсков.
"Росія не готова брати на себе всі ризики за постачання, а тому запропонувала партнерам розділити їх", - сказав він.
За словами Д.Пєскова, такий консорціум можна створити досить швидко. При цьому він повідомив, що найближчим часом "Газпром" запропонує приєднатися до консорціуму великим європейським газовим компаніям, у тому числі E.On і Ruhrgas.
"Газ буде належати консорціуму, і це буде свого роду гарантією, що він не буде украдений із труби", - сказав спікер російського прем'єра.
"Якщо консорціум буде створений, то ціну (газу) можна буде погодити за кілька годин", - сказав Д.Пєсков.
З ініціативою передати Україні технологічний газ від імені Міжнародного консорціуму європейських країн виступив Президент РФ Дмитро Медведєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас