ЄС вважає ситуацію з постачанням газу в Європу такою, що шкодить іміджу України і Росії як надійних транзитера та постачальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вважає ситуацію з постачанням газу в Європу такою, що шкодить іміджу України і Росії як надійних транзитера та постачальника

Енергетика
503
Європейський Союз вважає ситуацію з постачанням газу в Європу такою, що шкодить іміджу України як надійного транзитера і Росії як надійного постачальника. Про це сказано в повідомленні прес-служби головування Чехії в ЄС.
15 січня відбулася зустріч послів ЄС, на якій обговорювалася ситуація з переговорами щодо постачання газу між Україною і Росією.
Члени ЄС вирішили, що надалі будуть продовжувати вести діалог з Україною та Росією з позицій необхідності якнайшвидшого поновлення Росією постачання газу в Європу через Україну, якнайшвидшого вирішення газової суперечки між Україною і Росією.
Крім того, члени ЄС вважають, що газовий конфлікт буде мати значні фінансові, економічні і політичні наслідки для обох країн.
Крім цього, члени ЄС наполягають на повному дотриманні угоди про моніторинг транзиту газу.
Як повідомляло агентство, Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу виступає за термінове підписання тимчасової технічної угоди про транзит газу між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" для поновлення постачання палива в європейські країни .
"Нафтогаз" надав "Газпрому" проект тимчасової технічної угоди.
Ця угода передбачає, що "Газпром" буде забезпечувати щодобову поставку 318,5 млн. куб. м природного газу для його транзиту в Європу.
"Газпром" не підписав техугоду, повідомивши, що це не обов'язково.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас