Путін заявляє, що Україна попросила Росію передати, а не продати 1,7 млрд куб. м технологічного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін заявляє, що Україна попросила Росію передати, а не продати 1,7 млрд куб. м технологічного газу

Енергетика
1532
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на зустрічі із головою "Газпрому" Олексієм Міллером і керівником провідної італійської нафтогазової групи Eni Паоло Скароні заявив, що Україна попросила Росію передати їй, а не продати 1,7 мільярда кубометрів технологічного газу, повідомляє РІА "Новости".
"Їм (Україні – ред.) потрібний газ для забезпечення компресорної станції – 1 мільярд 560 мільйонів (кубометрів – ред.) у першому кварталі 2009 року. Усього – 1,7 мільярда кубометрів. Українська сторона звернулася з дивною пропозицією передати їм у власність – передати, а не купити", – сказав В.Путін.
За його словами, Москва пропонує Європі "розділити ризики транзиту та організувати міжнародний консорціум, який міг би придбати в "Газпрому" необхідний обсяг газу і негайно направити в Україну для забезпечення транзиту газу в Європу".
Голова Eni позитивно оцінив пропозицію РФ. "Я думаю, що мова йде про конструктивну пропозицію", – сказав П.Скароні.
За його словами, мова йде про "інноваційну пропозицію". " До того ж, у цій пропозиції немає нічого політичного... Мова йде про чистий бізнес", – відзначив голова італійської нафтогазової групи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас