Бойко: Україна втратила 100 млн дол. прямих валютних надходжень від відсутності транзиту газу за січень 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна втратила 100 млн дол. прямих валютних надходжень від відсутності транзиту газу за січень 2009 р.

Енергетика
947
За першу половину січня 2009 р. України втратила 100 млн дол. прямих валютних надходжень від відсутності транзиту газу через свою територію в країни Європи. Про це на брифінгу заявив міністр палива та енергетики опозиційного уряду Юрій Бойко.
За його словами, при щодобових потребах в 310 млн куб. м газу для українських підприємств вони отримують лише 230 млн куб. м. В результаті цього, за словами міністра опозиційного уряду, в Україні зупинилися практично всі підприємства хімічної та металургійної промисловості.
"За 15 діб, що стосується транзиту газу через Україну, ми втратили приблизно 4,5 млрд куб. м газу і прямих валютних надходжень на 100 млн дол. Без газу сьогодні повністю знаходяться Болгарія, Словаччина та Сербія. Це країни, які опинилися в найбільш складному становищі, тому що вони не мають альтернативних джерел. Інші країни Європи отримують газ або з газосховищ або мають інші джерела … це дуже великі проблеми, які відображаються на іміджі нашої країни і підривають репутацію транзитера", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас