Експерт: Падіння курсу російського рубля до долара пов'язане із "газовою війною" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Падіння курсу російського рубля до долара пов'язане із "газовою війною"

Валюта
2792
Падіння курсу російського рубля до долара пов'язане із "газовою війною" РФ із Україною. Про це сказав колишній радник президента РФ Володимира Путіна з економічних питань, Президент фонду "Інститут економічного аналізу" Андрій Ілларіонов. "Це плата за війну, яку російська влада веде проти України, проти Європи, проти власного народу", - заявив він.
На думку А.Ілларіонова, учасники валютних торгів розуміють, що швидкого відновлення постачання газу в Європу не буде, а значить - не буде і приходу валюти в Росію.
Втрати "Газпрому" за перші 2 тижні нового року склали, за інформацією А.Ілларіонова, уже більше 1,2 млрд. доларів і, "ясно, що втрати будуть тільки зростати".
У таких умовах найбільш розумна політика, на його думку, - виводити всі можливі активи із країни, яка провокує такий конфлікт.
Сьогодні падіння рубля відносно американського долара встановило історичний рекорд. На торгах ММВБ середній курс становить 32 рубля 21 копійок за 1 долар, що перевищує найвищий показник, який було досягнуто 6 років тому, в 2003 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас