Німці винайшли паперовий будинок за 5 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці винайшли паперовий будинок за 5 тисяч доларів

Нерухомість
1809
В університеті німецького міста Веймар розробили проект "Універсального світового будинку", вартість будівництва такого будинку площею 36 квадратних метрів становить менше 5 тисяч доларів. Про це пише газета Spiegel. Проект створений для того, щоб допомогти мешканцям міських нетрів.
Низька собівартість будівництва досягається, насамперед, за рахунок використання принципово нового будівельного матеріалу, виготовленого зі звичайного паперу, що просочується смолами. Панелі, одержувані в результаті технологічної обробки паперу, за своїми властивостями близькі до авіаційних конструкційних матеріалів. Вони дешеві у виготовленні, практичні, надійні в експлуатації та екологічно чисті. Патент на винахід будинків із цього матеріалу належить швейцарській компанії The Wall AG.
Автори матеріалу відзначають, що інтерес до "Універсального світового будинку" уже виявили представники декількох країн. Так, розробники одержали замовлення на виготовлення 2,4 тисячі будинків у Нігерії. Німецька благодійна організація World Vision планує масове будівництво паперових будинків у Зімбабве.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас