Аналітики: Новому голові Yahoo не вистачає знань Інтернет-індустрії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Новому голові Yahoo не вистачає знань Інтернет-індустрії

501
Новий генеральний директор Yahoo Inc. Керол Бартц зарекомендувала себе жорсткою бізнес-леді і технічно відмінно підготовленим фахівцем, але, як вважають інвестори та аналітики, їй не вистачає кмітливості при укладанні угод і знання ноу-хау інтернет-бізнесу.
Керол Бартц, що вважається однією з найвідоміших топ-менеджерів світу, була призначена на вищу посаду в Yahoo у вівторок, після двох місяців пошуку голови компанії. На її призначення вплинули результати роботи на попередній посаді в компанії програмного забезпечення Autodesk Inc., де вона забезпечила зростання доходів у період роботи з 1992 по 2006 рік, і де за Бартц дотепер залишається посада виконавчого директора.
Однак, вона не має репутації вершителя угод, і інвестори Yahoo сприйняли її призначення скептично, що відбилося на курсі акцій компанії, які втратили більш ніж 3% своєї вартості протягом одного біржового торговельного дня.
"Люди поважають її. Вона має прямий і цільний характер, однак це зовсім не те, що гарячий або ж різкий тип особистості", - говорить аналітик Needham & Co. Річард Девіс, який відслідковував діяльність Autodesk, коли Бартц була біля її керма.
Вона забезпечила зростання доходів Autodesk з $285 млн. до $ 1,5 млрд. за час своєї 14- річної роботи в компанії. Їй також удалося диверсифікувати бізнес Autodesk шляхом покупки малих і середніх підприємств, у тому числі поглинання Discreet Logic вартістю $444 млн. в 1999 році.
Аналітики високо оцінюють її здібності та абсолютну ретельність, але при цьому говорять про те, що без якогось досвіду в інтернет-секторі вона, швидше за все, загубиться у величезній структурі Yahoo, яка є другою за розміром після Google Inc. на рекламному ринку.
Бартц також буде перебувати під тиском інвесторів, які стали свідками того, як вартість їхніх акцій упала з торішніх пікових значень. Крім того, багато з них чекають поновлення переговорів з Microsoft Corp. про безпечний продаж компанії за гарну премію.
Сама Бартц вітала нові виклики під час її першої прес-конференції як генерального директора Yahoo, заявивши, що вона б не прийняла цю пропозицію, якби не думала про можливість змін у компанії, включаючи пошук потенційних партнерів, нових шляхів скорочення видатків і методів ефективного управління. До цього вона готова взятися відразу після того, як розбереться в ситуації усередині і навколо Yahoo.
Аналітик з Collins Stewart Сандип Агграуел припустив, що Microsoft може побачити в призначенні Бартц можливість зробити нову пропозицію про покупку Yahoo, якій також необхідний новий керівник, що виступає на користь такого рішення.
При колишньому главі компанії Джеррі Янгу співробітники ніколи до кінця не розуміли, що він насправді думає про укладання угоди з Microsoft.
Співзасновник Yahoo Джеррі Янг погодився піти у відставку зі своєї посади генерального директора в листопаді минулого року після гнівних виступів інвесторів, які заявили про те, що Янг просто провалив угоду з Microsoft.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас