Меркель: Другий пакет заходів з оживлення німецької економіки стане гідною відповіддю кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Другий пакет заходів з оживлення німецької економіки стане гідною відповіддю кризі

744
Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала гідною відповіддю кризі другий пакет заходів з подолання кризових явищ в економіці ФРН, який "велика коаліція" схвалила на початку тижня. Виступаючи з урядовою заявою в бундестазі, вона закликала використовувати кризу як шанс.
За словами А.Меркель, федеральний уряд повний рішучості подолати кризу. "Ми прагнемо не просто пережити цю кризу, а вийти з неї зміцненими", - заявила вона, відзначивши, що головним пріоритетом уряд ФРН вважає збереження робочих місць.
А.Меркель певна, що 50 млрд євро, виділені державою на подолання кризових явищ в економіці ФРН, "відкривають широкі можливості для дій". Зокрема, значна частина антикризового пакета виділяється на ремонт шкіл, вищих навчальних закладів і суспільних будівель, будівництво доріг.
За словами глави німецького уряду, економіка Німеччини переживає один з найважчих етапів за останні кілька десятиліть. А глобальний розмах кризи вимагає від Німеччини нетрадиційних кроків з її подолання, вважає А.Меркель.
"Короткострокові програми допомоги або протекціоністські заходи минулих років у цьому випадку не годяться", - заявила вона в бундестазі. При цьому федеральний канцлер висловила переконаність, що розроблені урядом заходи з підтримки німецької кон'юнктури, є кроком у правильному напрямку.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас